Turbo revisie kosten

Is de turbo van jouw auto aan vervanging toe? Laat dan je turbo reviseren!

Een turbo is in de basis een luchtpomp die zorgt dat de motor van je auto betere prestaties kan leveren. De turbo pompt lucht (onder overdruk) naar jouw motor waardoor er meer brandstof volledig tot verbranding kan komen. Je motor presteert dus beter terwijl je cilinderinhoud gelijk blijft. Je turbo maakt gebruik van de uitlaatgassen die uit de motor komen, je noemt een turbo dus ook wel een uitlaatgasturbo.

 

Hoe herken je een defecte turbo?

Een goed werkende turbo is dus ontzettend belangrijk om het mengsel van lucht en benzine (of diesel) dat je motor nodig heeft, in de juiste verhoudingen aan te voeren. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld door een defecte turbo, dan raakt de motor uit balans en kan er aanzienlijke schade aan de motor ontstaan, met bijbehorende kosten. Turbo’s die aan revisie toe zijn kun je herkennen door blauwe, zwarte of witte rook uit de uitlaat maar ook door minder vermogen in de motor of een fluitend geluid uit de auto. Daarnaast gaat het olieverbruik omhoog en kan een kapotte turbo ook leiden tot een dalende lucht- en oliedruk. Allemaal dingen die je zeker wil voorkomen. Laat je turbo dus op tijd controleren en eventueel reviseren.

De turbo van een auto is iets wat relatief vaak stuk gaat omdat een turbo onder extreme omstandigheden moet opereren en presteren. Wanneer je een turbo gaat laten reviseren wil je daarom zekerheid dat het deskundig gebeurt en wil je vooraf duidelijkheid over de kosten.

 

Kosten turbo revisie

Turbo revisie kosten hangen samen met het merk van je auto. De ene auto heeft vergt meer uren werk als de andere en de prijs van de betreffende turbo revisie onderdelen kunnen ook verschillen. Bij turboonderdelen.nl krijg je altijd vooraf duidelijkheid over de kosten voor de revisie en kom je nooit voor verrassingen te staan. Turboonderdelen.nl heeft de specialistische apparatuur en kennis om dit type onderhoud zorgvuldig uit te voeren voor alle automerken.

 

Waarom je turbo laten reviseren?

De kosten voor een nieuwe turbo kunnen flink oplopen. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een turbo revisie. Een revisie is stukken goedkoper en turbo’s zijn prima te reviseren met de juiste kennis en kunde. Bij turboonderdelen.nl reviseren wij al sinds 2011 turbo’s van alle merken auto’s en hebben de nieuwste technieken in huis.  Wil je jouw turbo laten reviseren en vooraf duidelijkheid over de kosten van de revisie? Neem dan contact op met turboonderdelen.nl

Lukt het direct bellen niet? 010 340 5050 of stuur ons een e-mail: [email protected]

turbo revisie stap 1
turbo revisie stap 2
turbo revisie stap 3

Bekijk onze bedrijfsfilm!

0
Winkelwagen